23. lokakuuta 2015

Cupcake -lapaset

Syksy on tullut toden teolla ja villaista lämmikettä tarvitaan taas. Novitan sivuilta löysin todella hauskat kuppikakkulapaset. Tällaiset voisi neuloa vaikka jonkun pienen ihmisen joulupakettiin - tai miksei vähän isommankin. Lapasissa yhdistyy neulottu ja virkattu pinta. Lapaset aloitetaan ranteen joustinneuleella. Sen jälkeen neulotaan sileää ja peukalon aukon jälkeen vaihdetaan väriä ja neulotaan joustinneuleella ja muutamilla nurjilla kerroksilla kuppikakun vuokaosa. Tämän jälkeen virkataan vaaleanpunainen nyppyrivi kuppikakun reunaksi, poimitaan silmukat sileää neulosta varten ja tehdään kärkiosa sekä kavennukset. Cupcake -lapaset kruunaa lapasten päihin kiinnitetyt virkatut punaiset kirsikat. Varsinaiset herkkulapaset! Alkuperäiseen ohjeeseen pääset tästä linkistä.


Ohje

Koko: Lapsi (nainen)
Langanmenekki: Novita 7 Veljestä (060) vaaleanruskea 50 g, (522) vaaleanpunainen vajaa 50 g, (627) vaaleanruskea vajaa 50 g sekä hieman väriä (553) fuksia
Sukkapuikot: Nro 3½ tai käsialan mukaan
Virkkuukoukku: Nro 3½ tai käsialan mukaan

Vasen lapanen
Luo 36(40) s vaaleanruskealla (060) langalla ja jaa silmukat tasan neljälle puikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on I ja V puikon välissä kämmenen sisäsyrjässä. Neulo 1o 1n –joustinneuletta 5(6) cm ja aloita sitten sileä neule. Neulo sileää neuletta 6(7) cm ja tee peukalonaukko. Neulo IV puikon lopussa 6(8) s oikein erivärisellä apulangalla. Siirrä apulangalla neulotut silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne uudelleen vaaleanruskealla langalla. Neulo 2(2) krs oikein ja vaihda lanka tummempaan vaaleanruskeaan (627). Neulo tummemmalla langalla 1 krs oikein, 2 krs nurin, 2(3) cm 2o 2n -joustinneuletta, 2 krs nurin ja päätä kaikki silmukat oikeaa neuloen.
Vaihda lanka vaaleanpunaiseen ja aloita nyppykerros: Virkkaa vuorotellen juuri pääteltyihin silmukoihin 1 ks ja 1 nyppy (= virkkaa kolme pylvästä viimeistä langankiertoa vaille valmiiksi. Virkkaa neljäs pylväs ja vedä pylvään viimeinen langankierto kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi.) kerroksen loppuun asti. Yhdistä kerroksen viimeinen nyppy kerroksen ensimmäiseen ks:aan 1 piilosilmukalla. Poimi nyppykerroksen silmukoiden takareunoista uudet 36(40) s ja jatka vaaleanpunaisella neuloen. Neulo 6(8) krs oikein ja neulo ensimmäiset kärkikavennukset: *neulo 2 s oikein yhteen, 4(6) o*, toista *–* kerroksen loppuun asti. Toista kavennukset joka 4. krs 1(1) kertaa ja joka 2. kerros 1(2) kertaa niin, että jokaisella kavennuskerralla kavennusten välissä on 1 s vähemmän. Jatka kavennuksia joka kerroksella, kunnes jäljellä on 6(5) s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi.
Peukalo: Poista apulanka ja poimi peukalokohdasta yhteensä 15(18) s. Jaa silmukat kolmelle puikolle. Neulo sileää neuletta vaaleanruskealla (060) langalla 4(5) cm tai kunnes peukalo peittyy lähes kokonaan. Tee kärkikavennukset neulomalla jokaisen puikon lopussa 2 s o yhteen ilman välikerroksia, kunnes jäljellä on yhteensä 6 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi.

Oikea lapanen
Neulo oikea lapanen vasemman peilikuvaksi (peukalokohta 1. puikon alussa).

Koristekirsikka
Virkkaa fuksian värisellä langalla kiinteillä silmukoilla noin 2,5x2,5 cm kokoinen neliö ja jätä pitkä langanpää. Harsi langanpäällä muutama pisto jokaiseen neliön sivuun ja kiristä lanka, jolloin neliö painuu palloksi. Voit työntää toisen langanpään piiloon pallon sisälle. Muotoile kirsikka tasaisen pyöreäksi muutamalla pistolla. Kiinnitä lapasen kärkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti