18. maaliskuuta 2015

Aluksi

Näkövammaisten joukossa on paljon taitavia ja innokkaita käsityöharrastajia. Itsekin käsitöistä kovasti kiinnostuneena käytän paljon internetiä inspiraation lähteenä. Olenkin huomannut, että monet verkossa olevista ohjeista eivät ole saavutettavia näkövammaisten apuvälineohjelmilla. Netti ja koko yhteiskunta muuttuu yhä visuaalisemmaksi ja esimerkiksi neuleohjeiden kaaviot ovat usein kuvamuodossa, eivätkä näin ollen ole luettavissa ruudunlukuohjelmilla. Usein ohjeet ovat PDF-muodossa ja jäävät myös silloin ruudunlukuohjelmalla saavuttamattomaksi.

Näppärästi näkemättä -blogin tarkoitus on puuttua tähän epäkohtaan ja tuoda näkövammaisten käyttöön käsityöohjeita saavutettavassa muodossa. Ohjeet keskittyvät varmasti paljon neulomiseen, mutta mikään ei estä esittelemästä virkkaus, askartelu tai muita DIY ohjeita. Vinkkejä ja toiveita otetaan siis vastaan. Tervetuloa ja toivottavasti viihdyt menossa mukana!

4 kommenttia:

 1. Kun nyt harjoittelen blogin lukemista huomasin, ett jawsin käyttäjänä en pääse helposti oikean sivupalkin esittelytekstiin, koska sillä ei ole otsikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija huomiosta! Lisäsin sivupalkin gadgeteille otsikot. Josko helpottaisi käyttöä ruudunluvulla.

   Poista
 2. Olen todella iloinen tämän blogin perustamisesta ja varmasti seuraan innokkaana tulevia postauksia/ohjeita.

  VastaaPoista